Pengikut (Blogspot)

Rabu, 8 September 2010

remaja lagi aku...

heloo semua, selamat pagi kot...

hari ni aku macam tido lambat kan? aku pun tak tau nape susah nak lelap lah... tajut esok tido je kat site opis ni, lihat lah ape bakal jadi nanti... orang ade kecoh-kecoh yang hari raya jatuh 9hb... jangan panik sangat, ape-ape hal kena cool ~ esok kan tengok anak bulan. rilek-rilek sudah..

alah mastura ~ cakap poyo lak. padahal kalau aku ade dalam situasi perantauan mesti dah rase rungsing or dah ade ura-ura air mata meleleh tiap kali lagu raye terkumandang kat radio. baru taun ni dapat raya terus ngan family dah banyak cerite la pulak kan?? hampeh...

ni, aku bukan nak cter pasal hari raya pun... aku nak cerite perkara yang membangangkan aku buat masa kerja, tapi g merewang kat bandar dengkil. 

lately, aku rase macam menyampah sangat nak g site. selain dari kerja pun kurang, aku asyek kena kacau dengan mamat-mamat kongsikong tuh ~ yang bestnye kalau borak dengan orang ade otak. kalau dok borak dengan orang yang asyek fikir kahwen la, mengorat la, memang otak tak berkembang langsung. bukan aku tak mo kawen, tapi kalau tiap kali borak cter benda yang same, tak fed-up masing-masing? tambah pulak dengan lelaki gatal yang nak mintak no phone, time rehat dok lepak dalam opis aku. uurgh ~ memang merimaskan. 

cara nak mengelak diri, senang je. mase rehat aku g lah merewang kat pekan dengkil. kadang-kadang takde hala tuju pun. macam tadi, saje nak isi minyak, padahal ade agak banyak lah dalam tank. lepas tu, singgah kedai majalah kat depan masjid dengkil sebelah shell [ade orang nak g ke?], saje lah nak usha-usha remaja... aku jalan-jalan kat fb semalam, terbace yang zack masuk remaje... sebagai peminat blog konon-konon. aku nak tengoklah... banyak ke artikel yang tulis pasal zack ni...

disebabkan dah bertahun aku tak sentuh remaja. ade la dalam 5 6 tahun agaknye. aku pun tak tau la ruangan mane yang ade cter pasal si zack ni. memule aku g terjah hero remaja [walau dalam hati cakap tak mungkin], aci kedai tu dah usha aku dah... takpe cool, jangan sampai beliau sound sudah... aku bukan nak beli pun....

lepas tu, aku masuk ke semua ruangan lelaki, takot ade selit-selit tak. mase ni, aci dah stat menggunakan kata-kata bagi pilihan, nak bla ke nak beli. tapi ayat kasi baeek punyeee 'mau beli ka adik?' aku pun jawab, 'kejap ye aci, saye cari artikel, kalau tak jumpe saye tak beli' molek jugakkan ayat cover aku? 

teruskan mencari, kali ni lebih extreme... aku terus ke ruangan isi kandungan remaja. baru je mata aku nak tertumpu pada setiap main topic. aci dah snoozing aku lagi. aduhai ~~~ malas aku nak menjawab cakap aci tu lagi.... diam kejap. selak je next page, terus nmpak column blogger. ade name zack... terus capai ~ bayar duit sebab nak puaskan hati si aci tu. dalam hati aku kutuk ~ siap rase majalah kedai tu tak laku. tu yang pakse aku beli...

jeje, ko jelah bace remaje ni...
aku bad mood dengan aci tuh


sape-sape nak release tensen, leh bace blog zack... zackzukhairi.blogspot.com
chow....




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.