Pengikut (Blogspot)

Selasa, 14 September 2010

kawan-kawan beraya

hello semua, selamat malam...

ape khabar? sehat tak? aku macam sakit tekak sikit lah hari. banyak minum ais kowt... hari ni macam dah stat bekerja pada zahirnye. tapi batin masih memikirkan agenda hari raya yang meriah dan menghiburkan hati... hehehe.

nak cerite pasal semalam, aku ke kuala kubu bharu. kalau ikotkan letaknye di belah utara selangor dan bersempadan dengan perak (tanjung malim). 

aku pilih nak naek komuter sampai kkb. saje nak try... tobat lepas ni, aku rela drive sendiri kaloo g sane... 

memule smpai je kat train, aku beli tiket dengan mesin tuh ~ aku tekan lah button kkb ~ sehala ~ masukkan sekeping note merah dalam mulut mesin tuh... dah la mase tengok harge one way RM7.50 aku dah menjerit, fuyooo... secare tak sengaje terkuat. then, bile semua change dalam syiling lagi, sume orang kat sekitar dah dok pandang aku. sampai skang ni, aku ingat senyuman kambing biri-biri milik abang baju putih duduk dekat dengan mesin telan tiket tuh... eleh ~ macam lah beliau tak pernah terkejot dengan harge mahal kan... nak tambah ganda malu, duit syiling jatuh berderab-derab sebanyak RM2.50... memekak mesin tuh... tambah sumbing senyum abang kambing tuh. aku pun terus cakap kat mesin tu 'syiling sile keluar dengan cepat'. mood perasaan time tu, sangat bengang.....!

kad ke kkb bersame duit baki... adeyh

dah la lamee giler baru smpai ~ dalam dua jam setengah jugak la dalam train... macam gelagat aku dok usha... sudoku pun aku tinggalkan... ape la lagi... melangok jer dalam train...


chewing gum tak mampu jadi hilang bosan
sebab berkebaye... eloklah memilih koc wanita...
hahaha tak pasal

kempen sikit... eloklah membace kaloo dok melangok dalam train
tepat 0230 petang, aku selamat sampai kkb... Nurul Ain, amek aku... dok lok lak umah beliau dan get ready untuk beraye dengan kawan-kawan. kkb ni, boleh kata kawasan mainan zaman kanak-kanak sampai ala-ala remaje gitu... so, kawan-kawan yang aku jumpe ni, terdiri daripada kawan sekolah rendah zaman sekolah agama hingge lah zaman sekolah menengah sebelom pmr. 

ade jugak sorang due kawan aku yang terlepas jadi kamcheng smpai tahap universitas kan... macam Siti Noridah Ayob dan Nurul Izzah Sharil. due orang ni macam spesis yang berjaya bersame-same dengan aku dalam tempoh ke dewase ini lah ~ acehlamak... kalau suh diorang cerite dari zaman aku skema dan sakai sehingga aku berubah ke peratusan sopan bergande ni, boleh story mory ngan diorang... 

aargh ~ banyak lak citer aku pasal mereka. silap-silap diorang bukak bace dalam networkingblog dalam fb.... mau aku gali tanah sorok muke sampai pengsan ~ perrgh, sanggup pulak.... 

kalau si Nurul Ain Othman pulak ~ macam ala pelik tengok aku bermake over dan berkebaya... dulu kan pakai tudung macam sakai asyek nak tertanggal jer... dah la gigi depan patah setengah... memang boleh muntah darah mak mertue bile pandang gambar sekolah-sekolah aku... sekarang ni macam dah besar. gigi patah setengah pun aku dah tampal kasi tepek punye cun dri dulu... dah la gune make up lagi ~ still pmpuan tau walau keje site... oh ~ berubah 100%. perasan ~ perangai still childish macam dulu... harap penampilan jer... boleh bawak ke jinjang pelamin ke mastura? adeychet!


eleh ~ tanak pandang aku sudah. tak heran! dramatik lak
lagi due orang member Siti Aisyah Mohd Noh dengan Nur Shuhada Sharif, ala-ala gitu jer mase sekolah tapi tetap happening semalam ~ cayalah! seronok rase beraye dengan korang. kalau bosan-bosan leyh ler borak macam semalam yer... lalalala~~~

ni lah si izzah yang kadang-kadang sengal,
dapat gaji sile belanje aku... hehe


ni shu... nak tunang dah ni :))




aku takde gmbar dengan Iecah ~ baru perasan..
sebab beliau yang banyak capture gambar...

yang aku tak lupe jugak, kawan aku sorang ni yang name Nur Atiqah Jasmiad. skang tengah study lagi kat Indonesia amek dentist. tulah ~ semalam raye kejap sangat... kalau boleh lame sikit... kan seronok... 

sempat jugak singgah kat rumah kawan lelaki, yang dulu-dulu pendiam... sekarang boleh tahan lawaknye... Mohd Heiri Hilmi... rumah memang macam tempat nak g berkelah... hehehe. thanks, bagi gugurl beraye umah ko ok.... 

gang raye ialah gugurlz... yang dirayekan heiri... yuhuu
habislah aku cerite pasal kawan-kawan sekolah dulu-dulu yang baru bape bulan aku keep in touch nie... thanks to Nurul Ain sebab hntar aku balik... tobat tak mo naek train smpai kkb... puas hati...?

mau mandi sekarang dan tidoo, wesook kejee bhai!

selamat malam. chow

2 ulasan:

  1. mak aih amoi baju putih tu... menjeling tajam... mesti dia prasan kan... apa pasal lah amoi ni amek gambar aku yg seksi ni... ha-ha.

    BalasPadam
  2. hakhakhak... nasib die la... sape suh komuter buat aku dok melangok kan?? kehkeh

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.