Pengikut (Blogspot)

Rabu, 1 September 2010

ingatan boleh kena curi tak?


selamat malam. 


aku nak cakap sikit jer... aku nak rasa hilang ingatan sangat seronok, untuk lupekan satu dua memori aku yang ngah duduk diam-diam dalam kepala otak ni. dah seminggu tanak keluar. aku nak suh memori tu, pegilah jalan mane-mane yang beliau suke. nanti agak-agak bile aku dah kawen, beranak pinak, anak semua dah besar-besar leh tanggung aku. silelah datang balik. time tu mesti aku dah tak heran same ko lagi. tapi sekarang bile aku fikir. dada jadi sesak. and suck betolla... sampai tak leh tido. 


kalau Jung Sang si Winter Sonata datang jumpe aku, mesti beliau sepak aku laju-laju. sebabnye, dalam cite tu beliau tanak hilang ingatan. tapi aku sibuk nak pulak... tapi takpe, beliau kat korea, tak reti nak cakap bahasa melayu lak tu. lelagi tulisan blog yang ala-ala pasar seksyen satu. yeheee....

tetibe rase nak bukak folder lagu name korea dalam C, nak dengar lagu my memory... time dulu kalau balik tuisyen, berlari-lari bukak tb nak tengok cter korea. pastu menangis same ngan heroin sekali. macam la percintaan ala-ala tu. budget memahami keadaan la tu? hampeh je bile teringat balek. 

chow, nak cube lelapkan mate....

** aku izinkan memori itu pergi, andai tiada sebab untuk ia bersemadi di hati



6 ulasan:

  1. cuba ko tengok citer Sunshine of the Spotless Mind... yalah ko nak sgt kan delete memory... mungkin ko bleh dpt idea dari situ.

    BalasPadam
  2. rasa2 kau citer Tamil tak tu?

    BalasPadam
  3. SALAH!

    itu filem Malayalem... Sori tade sarikata...

    BalasPadam
  4. macam tu ko tangkap layan sorang-sorang, aku tak pham... :P

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.