Pengikut (Blogspot)

Rabu, 29 September 2010

berubah.

Hello semua,

Belom puas hati hati ni nak menulis. Sebab dh macam dua minggu aku sibuk dan tak lepaskan gian aku terhadap blog tercinta. Dengan bilangan follower yang makin berkurang, aku memang tak berape nak kesahla mengenai hal ini. Bebas aku nak cerite ape sajeee.  Soo, aku nak cerite hari ni pasal perubahan.

Manusia standard la berubah bile dah duduk dalam enviroment baru. Takkan nak duduk dalam takuk yang lame lagi. Ni untuk perubahan yang baik la… Sesejak jumpe balik hang out dengan nakama dua tiga hari ni, aku perasan jugak ade dua tiga bende berubah dengan nakama aku dari segala segi. Sorang-sorang aku tengok dah lain dah… Aku nak cube cerite sorang satu. 

Dengan sape dulu aku nak mule kan…? Ok, aku mule dengan yang paling dekat dengan aku. Namenye Waniey yang aku dok sibuk panggil makcik dalam blog nie… Si beliau, aku tak rase perubahannye… Cume kelakuan pelik di hari-hari menjelang konvokesyen ialah, Cik Waniey tibe-tibe membeli kerongsang yang chantek. Seumur hidup aku kenal die selama 4 taun ni, belom pernah beliau beli kerongsang dan ini tidaaak tipu! Dulu beliau memakai pin pampers bebudak yang warne kuning tuh… Sekarang ni dah up-grade penampilan diri dengan menyemat kerongsang pada tudung… Wallaweyh ~


bile makcik ade kerongsang
Kalau cerite bab Miedah serba serbi berubah… Terutama bab pakaian. Amboi cik kak ~ sesejak keje ni, dah tak pakai T-shirt eh??? Semua baju ladies jer kamoo sebat. Tambah pulak lagi, kalau dulu keluar pakai bedak bodoh johnson n johnson pun dah rase cun. Tapi kini tidak lagi yer… Saye perlukan bedak asas, oh lagi lipstick, eye liner, mascara, eyeshadow…. Wah kelas ~ Oh, maklum ler, keje kat consultant pasti la kene bergaye. Tambah pulak, ade tangkap cintan dengan ehem ehem. Keep up kawan ~~!


memang sengaje aku fokus kat midah. style baru la kawan....
Kalau citer pasal Fariza, ape yang berubah eh? Aku fikir kejap… Kalau bab penampilan, memang die menjaga sejak dulu. So sekarang ni memang tetap macam gitu la, style casual tak casual. Cume harga baju-bajuan up sikit. Maklum ler keje dengan consultant. Gaji besar sikit… Perubahan besar yang berlaku kat Fariza maybe cara driving kowt… Sebab mase dulu, nak pegi Taman Uni adelah paling susah kalau Epul takde. Banyak giler lah alasan yang Fariza akan bagi kalau nak ke situ. Selepas 7 bulan tak jumpe ni, amboooi, bawak kete kalau tak 100km/j jangan tanye. Lepas tu, mase on the way g Bibik carik ayam penyet leh men cilok-cilok kat jalan depan Jaya Jusco tu. Bapak mantap! Teringat lak zaman beliau baru pegang kereta dulu… Siap kitorang yang penumpang kene tentukan jalan mane yang beliau nak kene pegi. Punyelah beliau cuak time tuh…






Thumb up untuk wakil pelumba negara... hehe

Si teruna sorang ni ape yang berubah eh?? Kulit makin gelap kot sebab dah jadi ahli site setaji sejati…. Mungkin Epul ni macam dah matang sikit… Nampak gaye, walaupun tak banyak. Dah memikirkan mase depan dengan lebih gigih dan memandu pun dah ala orang tue aku tengok. Hekhekhek. Yang lain tak dapat nak cam sebab jumpe Epul pun sekali due je, tu pun time makan. Eh, baru perasan. Epul makin chubby lah ~~~ Ape cer ini??


Epulberry... kahkahkah. aku gurau jer...
Oklah, aku pun mungkin dah berubah di pandangan mata diorang. Ape-ape hal pun korang berubah macam mane, lagi bagus ke arah kebaikan. Korang tetap kawan aku weyh ~ stop ayat touching. Chow.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.