Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 13 Ogos 2010

jiran baru lah ~~

heloo semua, 

ape khabar petang-petang jumaat ni? sehat ke tak? aku ok je, mengah dan penat sikit, baru balek jalan kaki dari beli ubat ulser si kajang dekat area opis aku ni. tempat takla jauh, just kene mendaki sikit. tu yang semput tuh ~ ape-ape pun, aku tanak bagi malu orang keje site, bile orang tanye, xpenat ke jalan? aku cakap ok je.... dah biase keje site. tapi dalam ati tuhan je yang tau, penat la kalau dah hari-hari aku menapak kan. bukan nak berlagak or tanak bawak kete. aku malas nnt jammed kat depan traffic light tu. bende yang boleh settle 10 minit jadi 1 jam. tak ke macam hampagas? ish!

tapi ape-ape pun, aku tetap rase happy skang ~ ade gak usaha aku nak mengubat si Kajang aku. dah lame beliau demam campur usler. kesian sangat. tak boleh makan, tak boleh nak minum. badan yang chubby dan perut yang bersayap dah jadi tulang. nak menitis la air mata aku. tetiap hari melalak lapar, bile sua makanan, makan seciput jer. pastu dah tak leh masuk lagi. sian anak aku ni. demi kajang, memang ape pun aku sanggup buat tau! aku hope, kajang bertahan smpai aku balek ni, kajang, i know u can do it :))

Kajang masa sehat, cuymel jerp ~

habis cerita pasal kajang. nnti kalau dah sehat, baru nak share whole story pasal die. i count of veterina sekarang! yeheee~


sebenarnye, aku tak tahu la aku leh suke suki gune kemudahan internet kat pejabat ni. diri rase macam serba salah pun ada. sebab yang lain sume ade keje kat pejabat. tang aku dari pagi smpai petang. dok ngadap internet ni. aku riso secretary kaki ampu bos kat depan tu panas dengan aku. asek mengumpat tak habis-habis. naseb baek la aku duduk opis satu hari je. kalau tak, parah je kene tengok jelingan maut diorang tu. eleh ~ macam bill internet diorang yang bayar, nauchibai tol maseng-maseng. 

bile aku fikir balek, disebabkan orang-orang cine kat depan tu punye perangai, aku dah rase semua chinese akan anti aku maen internet. sebelah meja aku ni pun sorang chinese. dok perati aku dari tadi, tak kelip-kelip. aku perasan je, tapi wat-wat tak nmpak. 

lama aku biar, lagi pun aku tengah sibuk menuai soybean dalam farmville kan, ape kes die nak semak? ucapan dalam hati aku. makin lama, die bangun dari kerusi dan menghampiri aku. aku pulak?? terkedu sekejap. at last die mengeluarkan kata-kata 'owh, awak ada farmville ye, jadi neighbour saye?' eeh? kate-kate dalam hati lagi. aku terus jawab, 'ok2, boleh takde hal~' 

fyuh ~ lega beb. ingatkan die nak marah aku maen farmville kat opis. upe-upenye same gang petani macam aku.... adeychet la.... smpai skang kitorang berkongsi tips dan tricks macam mane nak majukan ladang. wahahahaha~

rakan farmville baru suke amek gamba macam aku tak? hahaha

chow dulu. tak sabar nak balek rumah. tapi baru pukul 0230 petang, balek pukul 0600 petang.... arrrgh ~ bye. 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.