Pengikut (Blogspot)

Khamis, 5 Ogos 2010

hari baca paper


heloo semua,

selamat malam dan semoga sehat hendak-Nya. macam biase 'lah.... aku baru je habiskan rutin harian aku ni, keje, masak, bagi kucing makan dan jage faizah sikit-sikit.... ni lah gaye hidup orhang dewase, kononnye lah....

first of all, aku nak ucapkan SELAMAT ULANG TAHUN yang ke-23 kepada Mr Yeppul ~ salah sorang nakama aku mase kat uni tuh ~ semoga sukses!!!!

muke spastic yep, midah and me. panas woo~
hari ni aku habiskan waktu keje dengan duduk melangok menanti piling test yang ngah run kat site. gler lah bosan tahap ayam serama aku duduk situ, nak ilangkan beberape kebosanan, aku pun beli paper. hari ni aku beli berita harian. aku suke paper bangse ni, nanti aku gtau nape aku suke yer.... 

kali ni, aku bace paper lain dr hari yang lain. selalu, aku bace ikot dan jer... mane yang aku nak bace. tpi tidak untuk hari ni. aku bace perkataan ke perkataan, ayat ke ayat, baris ke baris, perenggan ke perenggan dan artikel ke artikel. satu tara tinggal bhai ~ betapanye minat aku membace... hakhakhak. dah tu, aku sendiri senyum sorang-sorang sebab rase diri aku dah dewasa. sebab aku rajen bace surat khabar. hekhekhek.

dalam banyak-banyak artikel aku bace, aku dah leh buat conclusion yang semua orang kat dunia ni memang berani. macam-macam berani wooo ~ korang tak caye? ce bace ni... 

petikan berita harian [040810]

berani kan? berani si beliau ni bunuh 4 juta nyamuk weng weng. menurut congakan kalkulator saintipik aku mase kat site tadi, minah ni dianggarkan membunuh 133,333.33 ekor nyamuk satu hari. kalau si minah ni ade kat umah aku kan best? tetiap 4 pagi, aku kejot die jadi pengganti ridsect aku.... hakhakhak. 

tak bagi peluang!
emm ade lagi tau yang berani zaman skang ~ yang ni ade kat malaysia, jangan riso. jom terjah ~

berita harian [040810]
power seyh ~ minah nama farah ni bawak cub-prix, leh maen lumbe-lumbe lak sesame laki... tu yang kagum tu, tu aku tak pasti.... yang paling best, die dah menang hari tu bertanding kat KT, skang utk KK lak ~ all the best yar. tak macam aku, parking pun sangkut-sangkut lagi.... malu-malu :((

bile dah sume artikel aku bace, aku g lak gatal-gatal. tengok ruangan iklan dan kerjaya. mane la tau ade yang sangkut kan ~ tapi utk kerjaya, takde lak yang menarik hari ni. utk iklan lak ~ aku memang jaki betolla.... sape kaye tolong hadiahkan utk aku beday taun depan :))

syok giler kaloo dapat sebijik! mesti stgah jam da smpai melaka...



okla, bosan sudah bace paper, meh ler kite g jenjalan. aku g kedai cine depan site aku tu... tibe-tibe ade bende yang aku aim... tadaaaa ~

ikan gelama yang dah diasinkan.... power ~
tepat jam 0430 petang, aku pun meninggalkan site melaka. dan esok kembali lagi.... esok nak try asam pedas pulak kawan-kawan. 

harus tido sekarang. nyte2....

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.