Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 28 Ogos 2010

bila semua orang senyap di pejabat

helooo semua, selamat giri (pagi tengah hari)

dah bangun belom? mesti la dah bangun kan? kaluu tak mesti la dah tak singgah bace coretan yang bakal menghampehkan hari masing-masing hendaknye.. hikhikhik. 

name aku mastura (nada macam filem dulu-dulu bile roy kenalkan diri). tinggal kat area bangi yang tak jauh dari ibu kota. hidup aku biase la single, suke hati aku nak g mane. kadang-kadang rase sunyi. kadang-kadang rase epi. kadang-kadang aku rase gedik dan kadang-kadang kasar. berapa banyak kadang-kadang ni? tukar pulak, kadang kala aku ngan family, kadang kala aku dengan kawan-kawan. ape sebenar point aku nak cerite?

ok, aku mengaku yang aku memang takde point nak cerite. aku duduk kat ofis nie, menunggu mase untuk balik rumah, maklum la... hari ni saje nak wayang dok opis balik setengah hari. boyleh?? yehee....

bile aku fikir-fikir balik, orang yang aku tak suke or benci. at last mesti mule-mule terpakse jadi kawan aku. and then leh jadi kamceng giler lah. ni kompom punye. takde perkataan kot yang terhasel dekat belakang. 

terimgat mase zaman gadis sunti dulu, gaduh punye gaduh. skang jadi member aku. dah 5 6 taun kot, tak lost contact pun. makin senang nak bawak bincang ade ler...

mase dekat tempat keje ni pun ade gak. aku benci dengan sorang name aling ni. muke dah la macam phua chu kang. lepas tu kerek giler. ayat pertama masuk. lu jangan suke-suke hati mahu berhenti ha?? eh-eh mamat ni. awal-awal dah sound aku giler mati. lepas tu, suke hine aku macam la aku tak leh duduk kat site. nak lari. ape lah.... so far sekarang, aku makin ok kot buat keje. baru nak cakap baik-baik dengan aku. dah aku tolong beliau banyak la. buat weekly report. bos kan kurang pekerja. kalau tak, takkan nak amek aku kerja. kalau harap developer sorang memang tak cukup tangan la kan.... sekarang ni, aku rase beliau nice, siap ajar aku satu-satu lagi. macam ayat complement tadi, nnt saye ajar u mase dekat site ah... aceh... bunge-bunge hati aku. takde la kene keje sorang-sorang nnt... yang tak boleh bla, waktu senggang, tak habis-habis suruh aku apply jadi lecturer, die ingat aku rajen membace ape?? adeyyhai~

ok la, pape hal nnt aku blog lagi... nak bercerite macam takde mood la pulak... nnti cerite jadi macam ta-ikz... chow. 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.