Pengikut (Blogspot)

Ahad, 11 Julai 2010

pengalaman memandu pulak....

oho... esok, lusa, tulat dan seterusnye... 
aku akan bangun awal.... oh bukan, akan tapi TERPAKSA bangun awal...
sebab dah bekerja dan drive sendiri pulak tu... 

emm bawak kete dah la mcam siput...

okla nak jadikan cerita....

first day aku bawak kete ialah ke pekan Kajang, nak g opis sendiri konon-kononnye.... 
emm dah la salah masuk simpang, dan terus ke highway saujana impian...
aku cuak gler... smpai tak tau jalan mane nak masuk lepas nie
ok, aku terus talipon mak...
dan bagitau opis aku datang lambat...

sebabkan kecuakan yang agak melampaui batas ketahanan manusia normal...
kaki aku menggigil-gigil... 
lepas tu enjin mati tak sudah-sudah....

bape banyak kali lah aku kena marah dengan driver lain mase hari tu... 
alahai... 
bukannya aku sengaja kawan-kawan...
aku nie cuak gler-gler....

so... nak jadikan cerita, 
minyak pun habis...

and mase aku masuk nak ke stesen minyak pun...
kereta aku ni xmo stat lak, 

dah la pulak mati enjin tiba-tiba
pastu dengan tambah lagi sifat cuak
aku cuba masukkan gear, tapi tak masuk-masuk...
oh, memang ade masalah gear jugak keta nie...

tapi... bile aku terkial-kial handle kereta aku 
ade sorang mamat petronas nie...
tenang jer muka dia...
siap ajar aku suh buat ape...
macam cikgu memandu aku dulu 

dia suh aku rilek-rilek... 
dan buat macam biasa...
finally ~ aku dapat isi minyak dan tak susahkan orang lain...
hehehe ~ mengikut panduan mamat petronas tadi..

dia siap isikan minyak aku tuh...
mane tak nyer...
dah die nmpak lutut aku ketaq...
mase turun kereta...

dah siap isi dan ucapkan 
terima kasih banyak-banyak kat die...

die berpesan suruh aku HATI-HATI dan senyum....

dengan berbekalkan senyuman die, aku memandu ke ofis dengan selamat...
alhamdulillah....

baru suh bawak kancil dah ketaq lutut... kalo suh bawak kete pelik nie...
mau aku pengsan... hehehehe

** ok la aku mengaku yang aku memang tak reti nak drive... memang ade perasaan takot cuak dan cuai yang banyak...








Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.