Pengikut (Blogspot)

Selasa, 20 Julai 2010

mana lebih baik

heloo...

terus terang dengan semua, mata aku dah mengantok
tak larat nak bukak...
padahal petang tadi lepas zohor, aku singgah kedai aci tepi masjid
then pekena....


minuman tenaga... aku tak suka rasa die... tapi bila dah lama-lama minum macam sebati pulak... 
sekejap je aku segar... tu pun konon-konon nak check rumah utk pasang tile... at last separuh rumah je aku g.. dan selebihnya aku nak sambung esok...

tadi, aku g lawati oleh developers... diorang check la ape yang tak kena dekat site aku tuh... pasal tangga ade problem... aku pun berborak-borak dengan Mr.A yang dah 10 tahun kerja consultant dan 3 tahun kerja site (menurut beliau tadi) 

ok, tu bukan masalah aku... yang menjadi persoalan dalam diri aku sekarang... bila beliau mengajukan soalan yang berbunyi 'kenapa tak mintak keje consultant?' aku pulak terpinga dan terus jawab 'dah mintak, tapi tak dapat pun' ok settle....

persoalan Mr.A aku fikir smpai petang, agak melayang gak kereta aku bile balik kerja tadi sebab aku asyik tanya diri aku... mane lagi baek untuk seorang engineer kosong mcam aku ni? kerja dengan consultant ke site...

alah ~ persoalan yang jadi issue student engineering dari dulu lagi... 

banyaklah pendapat yang mempertegakkan bidang masing-masing...

orang keja site cakap elok la keje site dulu, nnt mase nak design boleh tau hal-hal site dan boleh apply ikot logik and rasionality...

orang keje consultant pulak bangi pendapat, elok keje design dulu sebab technically dan calculation diselaraskan dan nanti baru senang boleh apply implementation yang ade kat site...

kompius lah aku!

at last, aku fikir mcam ni jelah... tak kira la keje site dulu ke, keje consultant dulu ke... yang penting ikhlas dan jujur buat keje a.k.a mencari rezeki... pasti Allah SAW akan bagi ganjaran dan rahmatNya. amin...

oh, kak ngah dah padam lampu la...
memblog dalam gelap dengan nyamuk weng-weng...
k lah nak cari sembur nyamuk...
nytes!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.