Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 2 Julai 2010

banci tolong aku banyak

dah lebih seminggu kot tak tulis blog... so macam nak menulis banyak benda sebenarnye...
tapi bile nak stat menulis macam pending pulak... tangan nie selalu menari-nari atas keyboard nie...
but, lately macam susah nak keluarkan ape yang aku nak crite...


first of all, aku nak crite pasal PEMBANCI la...
aku dapat peluang jd pembanci, tapi tak dapat nak laksanakan tugas tu...
sebab baru je dapat offer keje yang sebenar... site engineer kat area kajang...


so, aku terpakse la menolakkan diri drpada jadi pembanci...
bukannye ape,
aku takot tak tertanggung dek badan jer... nak buat 2 keje dalam satu masa...
so, aku fikir2kan tu...
aku quit je la jadi pembanci... dan proceed jer keje nie...


okla... aku tak tau ape jd dengan keje aku yang baru nie...


yang kat snie, aku nak cter pasal kawan-kawan aku mase jadi pembanci tuh...


barulah aku kenal erti kehidupan...
kebanyakan dr orang yang amek kerja part time membanci nie...
kerja smpai 2 3 kerja...
kesian kan??


aku ade mcam geng selalu g lunch same-same tu...


ade 2 orang tu keje RELA yang shift malam... 
so, siang dia gunakan utk buat part time sebagai pembanci...
nmpak mcam la senang ~ sebab gaji pembanci kan agak tinggi...
tp kaloo orang tu masuk kerja dari pukul 10 smpai 5 pagi...
tido dalam 3 jam bangun dan terus g taklimat membanci...
kemas rumah lagi... siap-siap lagi...
tak ke penat??


ade lagi sorang akak tu keje KFC...
lagi lah letih die... berdiri sepanjang malam jd cashier
and prepare utk orang pagi...
pas2 kena g taklimat membanci lagi smpai 5petang...
bile balek pulak kena urus suami dan anak-anak...
bile mase die nak rehat???


kebanyakan orang yang aku jumpe 
mcam kategori superwoman la...
yang berusaha demi sesuap nasi....
yang tak belajar tinggi-tinggi pun tapi masih gagah 
nak teruskan kehidupan dalam zaman serba duit sekarang nie...


tabahnye mereka!
aku yang kira ade kelulusan walaupun tak berapa hebat nie
dah mcam malas nak crik kerja la....
itu tak kena, ini tak cukup....
kenapa aku merungut?
sedangkan ade orang yang nasib lagi malang dr aku....


kepada kawan-kawan pembanci
walaupun kamu semua tak tau ape itu blog...
kat snie, aku gmbire dapat berkenalan dengan kamuu semua 


oh lupe... sebabkan aku g membanci nie lah
aku jmpe company yang aku dapat keje nie...
kirenye MEMBANCI PERINTIS KERJAYA
hehehehe
chow~







Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.