Pengikut (Blogspot)

Selasa, 1 Jun 2010

Super K

hello semua, 

aku just nak bertanye dalam diri dan orang yang sanggup singgah baca entri ni, adekah korang pernah ade kawan baik berlainan jantina?? 

dan aku sendiri tak pasti ade ke, lelaki dan perempuan boleh jadi kawan baik sampai akhirat?? aku pun tak pasti bende ni...

tapi aku pernah ade kawan baik lelaki pertama dan kekal sebagai kawan baik sampai laaa ni jugak. aku panggil la ncik ini sebagai Ncik Super K. 

kenape aku gelar beliau Super K, sebab beliau memang super membaca hati dan perasaan aku. simple!

Super K ni memang aku suke kawan dengan die... aku macam bebas nak cerite ape sahaje perkara yang aku nak cerite, kind of open minded person. aku ni pulak susah nak bergaul dengan lelaki. so, aku boleh bagi ucapan tahniah la kat die sebab aku berjaya figure out yang beliau la kawan lelaki pertama aku clap clap clap. 

berbalik pade cerite lelaki dengan perempuan yang tak boleh jadi kawan tu, betul atau tak... aku pun tak sure, ape perasaan aku kat beliau kadang-kadang. honestly, aku memang suke die la... senang dengan die. untuk melangkah ke hubungan cinta, aku sendiri tak pasti. 

Antara Cinta dan Persahabatan


sedangkan mungkin Ncik Super K sudah ade pilihan yang berkenan di hati dan mungkin juge beliau rase nak menjauhkan diri dari aku. aku selalu macam jadi muka tak malu untuk gedik-gedik reach beliau dan bertanya itu dan ini. apeekah kau ini mastura??

kadang-kadang beliau sampai mengutarakan rasa kerek semasa aku ber-msg dengan menjawab ok sahaje sepanjang msg... adekah kalian tidak bengang??

tapi sesejak hari ni, aku rase Ncik Super K dah macam matang sedikit... mungkin dulu kitorang selalu bertekak bende yang tak patut bile mule kenal... and then, kite mule kenal keburukan dan kelebihan masing-masing. moreover almost seven years keep in touch dengan beliau. aku still rase dihargai walaupun beliau dah ade teman istimewa... how sweet you are. 

tapi sepanjang bertahun lamenye, aku keep chatting and msg-ing dengan beliau. aku selalu end our conversation dengan beritahu take care, jaga diri elok-elok but he'd never replied... what an ego man??

tapi aku dah kesah lagi sekarang ni, sebab beliau dah break the rule dengan mengucapkan TAKE CARE MAS.... at the end of the conversation tadi... 

aikk?? korang semua pelik kah?? aku lagi la pelik. aku terasa yang beliau ni demam ke, sakit terkejut ke... kan kan?? mane la tau...

ok, aku akui hati aku ade bunga-bunga sikit sekarang la macha... hek hek hek... sebab satu bende yang mengagumkan, beliau dah semakin lembut dengan kata-kata kau... takde la nak cakap kerek-kerek dengan aku lagi kan??

pernah jugak, kalau mase aku bersedih dulu-dulu. ala-ala tengah down dengan diri sendiri. beliau mesti bidas dengan kata-kata 'kau ni macam budak-budak la mas...'  tak pun 'bende kecik je, takde ape' lebih kurang macam tu la cara beliau memujuk aku. pujuk ke? rase la terpujuk 1% dan 99% lagi sakit hati... 

tapi sesejak aku nak menghabiskan pelajaran ini, you change your attitude to be more soft spoken person to me... why?? kyakarooo??

sekarang ni, kalau aku ala-ala sedih gaya hindustan sikit... beliau selalu nye reply 'dah la tu Mas, tak payah pk lagi' tak pun 'da la tu, pegi tido' dan yang paling touchen bile ayat ni keluar 'rilek, bende takde ape ok...' 

gaya bahasamu kian matang dan mengharukan... sangat thanks pada kamu yang mungkin lebih memahami aku sekarang....

mungkin environment sekeliling kau mengajar kau lebih baik kan?? aku pun nak belajar dari kamoo jugee....

aku akhiri entry aku kali ni dengan kata-kata terima kasih banyak-banyak sebab jadi kawan baik aku sampai sekarang. dan tinggalkan ke semua pembaca entri ni dengan satu soalan, Ncik Super K kalau la dalam solat isthiharah yang aku buat tu, aku nmpak figure dan rupa kau? sudi kah kau terima aku sebagai isteri??

chow.
SUPERMAN ke SUPER K*****
aku lagi sayang SUPER K aku

2 ulasan:

  1. heh ni lambg superman...bukan supe k...pe kate ko edit sket...hehehe

    BalasPadam
  2. aku kene gantikan s dengan k ke???
    huhuhuhu malas la ana...
    ana, jd la follower aku dalam fb...
    networking blog aku xleh verify lg...
    huhuhu
    sad

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.