Pengikut (Blogspot)

Ahad, 20 Jun 2010

senja permai menarik!

emm dah 3 hari aku tak update blog....
alah, bukan nye boleh merubah dunia kaloo tak tulis blog sehari pun...

anyway, sebenarnye 2 3 hari nie takde la sibuk..
tp aku yang kadang2 xde idea nak tulis...
xpun xberpeluang... semalam internet problem...

okla... semalam hari sabtu...
aku ikot mak pegi pejabat die.. takde reason pown.. saje nak menyemak...
nak adakan masa bersama dengan die....

balek tuh.. kak ngah sedang asyek tengok tv....
105 ~ marathon senja permai...
ni lah benda yang aku nak crite skang nie sebenarnyer....

dulu mase belaja tak berkesempatan nak tengok
skang nie memang aku tengok lah... walaupun dah lmbat....


ala-ala crite desperate housewives kot...
tp tema lain la... kaloo mputih crite pasal isteri-isteri...
kaloo senja permai crite pasal 3 keluarga yang tinggal berjiran nie...
macam-macam ragam manusia la....

pelakon memang sume dah mantap...
dan menjadi....

tapi aku nak salute dengan die punye pengarah dan penulis crite nie...
memang dialog dan jalan crite yang berkesan...
aku sebagai pencinta drama melayu bagi 5 bintang....



konflik 3 keluarga nie memang menunjukkan ragam dalam kehidupan berkeluarga...
drama nie bawak die nye plot dengan jayanye...
smpai kadang-kadang kita rse sedih, gmbira, kelakar, sesal, suspen ngan tndakan-tndakan manusia la..

watak yang paling aku suke dalam nie, yang mencuit hati aku ialah watak Mimi lakonan Zarina Zainuddin yang agak childish dan manja dengan suami dia.... emm takoot tua, lepas tu suke shopping... memang menjadi seyh... lakonan faizal hussin yang ala-ala suami caring dan melayan kehendak isteri pun agak sweet dalam nie... xla nmpak menyampahkan....

Sweet couple

..

walaupun hairi (faizal hussin) jahat dalam nie... byak manipulate orang len dalam watak yang nice ibarat talam tuh... memang menjadi sungguh la...

okla...
aku bukannye bertujuan nak promote or buat sinopsis senja permai kat cnie...
aku nak cter jer... crite nie memang laen dr yang laen... kaloo sape2 nak tengok...
ok chow...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.