Pengikut (Blogspot)

Khamis, 3 Jun 2010

santan pecah bikin kepala aku pecah!

aku baru je lepas habes masak gulai cili api udang dengan kacang panjang...
emm tibe-tibe lepas masak baru aku terfikir...
apekah maksudnye santan pecah??


Puan Mak, mesti berpesan 'jangan godek sangat gulai tu, nanti santan pecah'
'jangan besarkan sangat api nnt santan pecah'


apekah fenomena santan pecah itu??
wah ~ dalam hati aku bertanya....


ape akan jadi kaloo santan pecah?
adekah makanan jadi tak sedap or, makanan menjadi basi dengan cepat?
cili yang pedas terasa tawar? 
tak tau lah aku....


so aku tak tau la nak kate 
yang aku masak td kategori santan pecah ke tak??
sape yang pndai masak...
any idea??


konform! tak pecah santan

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.