Pengikut (Blogspot)

Ahad, 6 Jun 2010

Please Teach Me English... Aduhai!

Entry hari nie aku nak crite pasal satu crite korea...
Memang dah lama dah cerita nie...
Yang menariknye aku suka sebab mcam kena lak ngan kehidupan aku yang tak brape fasih nak cakap omputih nie...

PLEASE TEACH ME ENGLISH.... lakonan Jang Hyuk dan Lee Na-young...

oklah... sape-sape yang dah tengok cerita nie...
boleh tahanlah tengok smbil gelak ketawa dengan teletah si heroin dan hero yang agak sengal nie...

Cerita nie mengisahkan si heroin yang bekerja sebagai Public Officer terpaksa ambil kelas bahasa Inggeris sebab main pusing botol!
huhuhu ~ biase lah. cite korea kan memang pandai carik alasan mengarut and then agak logik sebabnye... satu pejabat si heroin tak reti nak cakap omputih dan pernah omputih datang nak bayar bil. dan semua orang tak tau cakap....

Yang pasal hero pulak nak belajar mputih sebab nak jumpe dengan adik dia yang terpisah lama. adik hero duduk kat US sejak kecik lepas ayah hero migrate ke sana.... soo, perjumpaan yang touching macing nie la.... kena bersedia dengan adik die yang tak tau langsung cakap inggeris...

soo, tup tap gelak tawa... jadi la happy ending cerita yang agak sempoi nie...

yang menarik perhatian aku.... dan memperasankan diri sendiri dalam cerita ni: 

1. Puteri selalunya sunyi..... Aku baru perasan benda nie... Kehidupan Puteri yang sopan sebenarnya sunyi kan?? Kaloo hidup aku sunyi, maknenye aku puteri lah??? Tapi puteri mana ada berperangai sakai macam aku? kakakakakaka


2. I am Normal Gurl ~ Yang nie aku rase ade kat aku... kadang-kadang idup nie mcam plain dan takde ape yang menarik pun pasal diri aku... tak menarik kan? aku sedang cuba menarik kan hidup aku nie... 


3. Kesungguhan orang-orang Korea belajar... Sanggup baca berulang kali dan siap telan notes yang telah di highlight kan? Aku nie, pemalas nak baca, sume malas... mcam mane nak berjaya gtu? 


Tapi satu benda yang aku cukup menyampahla kan... Heroin korea yang kiut miut nie salu rase diorang hodoh....
ape hal eh?? tak paham2....

chow
belajar demi masa depan!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.