Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 11 Jun 2010

mr. dacing 2 serta Ncik Blogger Kegemaran

mimpi lagi....
mengarut-ngarut...
tapi aku suke jer nak cter mimpi aku....

mimpi ni mcam dah jd sebahagiaan dari rutin aku lak...
lepas lmbai-lmbai tangan kat kak ngah yang g keje kol 8.30am tu,
aku akan tertidur... 
lepas tu mst mimpi bende pelik2 menjelang pukul 11am yang bakal menjelang untuk aku bangun sepenuhnya dan mula wat keje rumah....

10hb June... pagi!
lepas jer kak ngah stat enjin kete, 
aku pun melepek atas kerusi panjang kat ruang tamu
aku sengaje tak on kipas bagi belengas nnti...
boleh la aku cepat bangun.... 
emm haram! aku leh lak masuk bilik sendiri lepas tu tido....

pas2 mimpikan blogger yang paling aku suke datang umah aku...
gler gmpak la....
die datang sambel menasihati aku supaye jangan berhenti berblogging beb~!
die cakap, awak kene bersemangat... nak tulis blog kena la ade crite yang len dr len dan bermutu... (siap gune bahase saye awak lg tu) 

berpeluh bile kenang kembali!


kuat pengaruh die kat aku... smpai aku rase, die balak aku tyme tu....
sedar2 aku terus g bukak page die smbel gelak2...
thanks datang melawat aku walaupun dalam mimpi ya!

Biar betul kamoo????!

** aku tau sebab ape aku mimpi benda nie....
nie sume salah Mr Tembikai Susu ~ chatting ngan die
cakap aku leh jd penulis bla2.... sebab aku ade je nak reply ym die...
soo bermimpikan Ncik Blogger Kegemaran la nmpknyer....

11hb June... pagi!
nie aku terus je masuk bilik tido sebabnye malamnye tidur lambat
aku nak habeskan game cake mania punye sebab....
soo dipendekkan crite...
pg tdi,  

aku bermimpi....
aku ngan nenek aku, g satu tmpat percutian nie.... 
damai jew rasenyer....
ala-ala macam Yunkee's Hut gtu tempat die...
tp, 
semua orang boleh duduk kat kawasan bawah....
kawasan atas macam terlarang... 
ade seorang tua kutuk penyagak yang jaga kat atas tu...

aku nak naek atas tuh ~ nenek aku dah bising kata bahayeee....
tp aku nak naek jugak.... cucu yang degil memang mcam nie...

adelah mcam terdengar rumor2 menyatakan.... 
sesiape yang lalu kat beranda tingkat atas tu, 
tibe2 akan menanges ~ teringat orang yang dicintai...
aku intai gak dr tingkat bawah tu, nampakla....
ade beberapa orang tersedu sedan lalu kat kawasan tu tibe-tibe....

aku dah buat keputusan !
aku mesti kalahkan si tua kutuk tuh...
sebab aku nak g tinjau kat kawasan atas tu, ape adaaa?

dah kata mimpikan?
tup tap, aku dah form a gang 
nak menyerang orang tua yang ala-ala rupe Mr Hyde

semua orang dapat task mengikut kelemahan masing-masing....
ade member nie, kena buat aktiviti dalam air sebab memang hydrophobic
aku sedih tengok member aku terkapai-kapai mcam tu...

hah~ di sini lah heroo aku muncul....
Mr Dacing pun ada nak melawan orang tua kutuk itu ~ dengan puak die yang len....
tak silap aku die kena kurung dalam bilik ape ntah smbil mahu dicurah oleh asid asedan....
ah~
nie xleh jdi.... berani sungguh yer mengganggu Mr Dacing aku...

aku pun bertekad utk jd heroin mimpi aku nie.... (da nme mimpi aku)
aku g bersemuka dengan si tua tu cakap....
ape ko nak aku buat???

KO KENA BUNUH AKU.... pakai pedang....
** aku nie skill pegang pisau pun tak lepas.... nak pakai pedang....
pye payah lelah aku memegang pedang tuh dan menikam orang tua tersebut....
smpai tangan aku pun berdarah sebab tak reti gune pedang... 
tapi okla... sebab orang tua tu dah mati....

soo aku naek la tangga ke tingkat atas utk menyelamatkan Mr Dacing aku....

Dacing!!!!!!!! 
(aku jerit nme sebenar die la, nak cter kat cnie pggil la dacing... hukhuk)

sebelum ke bilik die.... aku terpakse melalui zon air mata (beranda)
dan aku teringat betapa baeknye die (die pena baek ngan aku ke?)


akhirnye Mr Dacing pun keluar sendiri... eeh?

dan kami menuruni tangge ala-ala Victories la... 
dalam cter mputih salu ade bnde2 mcam nie... (gtu la bayangan die)

dan yang tak boleh bla sangat tuh ~ ending mimpi nie....
aku berpimpin tangan dengan Mr Dacing dan bertanye...
'kite kapel ok?'

terus aku terjaga sebab malu sangat dengan diri sendiri dalam mimpi tu... aku tanak mtak kapel ngan die pun! mcam perigi carik timba lak.... don want like this...
sucks!



** hari nie aku sibukkan diri dengan mengemas, memasak, menjahanamkan paip singki, dan macam-macam hal sebab aku rase, aku patot berhenti dr berharap pada sesuatu yang tak pasti... full stop.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.