Pengikut (Blogspot)

Khamis, 17 Jun 2010

kotak ajaib ~

hari nie ayah aku macam masuk tidoo awal...
soo, aku habeskan mase aku tengok tv...
aku jarang tengok tv ngan ayah ~ malas la nak cter pasal kenape.... 
korang anggap je aku tak selesa...

punye la seronok sangat tengok tv malam nie....
memula skali aku tengok cter PHUA CHU KANG....


episod kali nie, chu kang yang sengal meninggalkan anak lelaki die yang baru lahir bernama Romeo Ferarri Phua mase beli no ekor kat shopping complex... Baru aku tau Chu Kang dah dapat anak kembar nme Romeo ngan Crystal.... agak sengal dan ketawalah hari nie....

lepas jer habes cter nie, mak terus smbar remote ~ di saat aku menyidai kaen di luar....
soo, terpakselah aku menyedapkan diri menonton rancangan Aduan Rakyat pengacara terhebat Karan Singh Valia keluar dengan isu gerai dekat area Cameron Highland... soo, skang nie nak bercuti kat Cameron dah susah sebab traffic jam...





emm ameklah banner besar aku bagi, bagus jugak rancangan nie...
media menyelesaikan masalah rakyat ~ so penguatkuasa tahu, rakyat tahu ~ perkara tak baek dapat dibentras! semangat lak aku nie membuta tuli, ade ka patoot?

lepas rancangan nie, mesti peminat tb3 dapat teka rancangan ape kan??
rancangan ni lah yang membuatkan jiwa suci murni perempuan aku nie menitiskan air mata
dengar laguuu pun aku dah terasa sayuuu semacam!


emm nampak nme rancangannye??
Bersamamu TV3 ~ cerita pasal orang susah2....
yang boleh buat jiwa kita nie bersyukur dengan ape yang aku ada sekarang....
walaupun agak menganggur dan takde cooin dalam poket,
at least aku ade makanan nak makan setiap hari kan??
oklah! ayat keinsafan aku dah habes

aku nak cter, yang hari nie punye episod, 
pasal seorang pakcik nie sakit telantar,
lepas tu, isteri baru je meninggal dunia...
emm ~ die dah tanak g spital sebab tanak susahkan anak2 die
bayangkanlah anak die yang umo 19taun yang kena tanggung belanje rumah semuanyer...
jaga die, cuci najis, masakkan....
aku fikir, adekah aku mampu buat macam tu??
entahlah, aku harap aku tak perlu tempoh dugaan mcam tu,
bukanlah aku nak lupekan jasa mak ngan ayah ~
aku cume doakan mereka sehat sehingga hujung nyawa....
sedih2....

ok, dah habes mood sedih...
aku tuka channel ke 104 ~ ria...
rancangan orang berduit lak....



saye nak cuti! nak tengok rakun




Rancangan tajaan MAS nie, taja lah sape2 nak g bercuti dengan alasan yang munasabah....!
aku pun nak bercuti, tapi tak tau la kena bayar ape2 lagi kan...
keje dulu! baru leh cuti... ngeee :)

minggu nie... ade sorang mamat nie, bercuti di Cebu, Filipina....
menariknyer.... ape ke gunung yang die naek ~ aku xmek port mse die gtau tuh....
best gler leh wat bungee jump ngan flying fox kat ctu....
nak g! aku nak try wat sendiri ~ walaupun aku memang penggayat!

Jam kat dinding ruang tamu dah menginjak ke pukul 10.30 malam...
mata aku segar bugar lagi...
maklumler baru dapat tv gayenyer....
so, teruskan tengok samarinda kat tv3....

emm drama melayu skang dah jarang dah cerita orang susah2
semua crite orang kaye nak rebut harta pusaka...
tajuk critenye... NOKTAH ERNA lakonan Rita Rudani, Aqasha, Awal Ashari dan sorang tu aku tak tau nme die... sory! 
tp pelakon tulah yang berlakon paling berkesan, menusuk jiwa aku kejahatan die...
ish2.... terpedaya aku die orang jahat...

dalam masa yang sme, aku tengok jugak cter kat channel keagamaan OASIS ~ Cinta Sempurna.... Ashraf Muslim jd ustaz nak sedarkan anak owg putih nie pasal Islam... entahler ape nak jd lepas nie, aku xdapat bayang... cerite nie jugak membuatkan aku nak dload lagu Yuna ~ Cinta Sempurna.... hehehe






emm crite jam 11 malam nie memang menguji kesabaran aku...
memanglah crite indon nie, dah la nak tiru crite princess hour then tak jadi lak tu....
aish! menggantikan muka Shin aku yang kiut dengan lelaki tu... tau die hot kan indon
tapi bg aku ade yang tak kene lah....
dengan plot cter yang aku rase tak jadi.... 
tensen! 
tu yang wat aku off tv finally ~

I totally hate U!


emm tulah crite die, sory la kaloo ade sape yang suke, tapi aku tak suke.....
spoil mood aku nak tengok tv dah...

skang nie aku ngah dload cter princess hour

si kacak!


lihatlah betape khemsemnye si Shin ini~~~~~~~~
xleh tidoo lah hambee malam nie...
chowz~

jap2 td encik karam cakap....jangan kerana untung selama-lamanya datang malang sekelip mata... lebih kurang kot...
huhuhuhu cumel lah die!


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.