Pengikut (Blogspot)

Khamis, 3 Jun 2010

Bengang!

sebelum aku g mengemas dapur ni, aku nak tulis satu entry yang menyatakan aku BENGANG!

mane lah aku tak bengang... 
bulan lepas ada orang kat booth bawah mid valley, dr celcom katenyer...
cakap ngan aku die nak test convert no maxis ke celcom....
bg free trial sebulan.....
kepala bangang die sendiri lah!

die menipu beb~!
serius die tipu...
kepada kawan-kawan yang baca entry nie...
sebagai manusia yang lemah
aku nasihatkan JANGAN PERCAYA pada dealer yang kata FREE....

it's  A BIG LIAR.....
aku bukan nak malukan CELCOM....
tapi nie lah jadi kat aku....
kenape lah ade segelintir promoter diorang or subpromoter diorang leh menipu customer???

aku tye die berkali2 lah kat ctu...
kenapa free....
die cakap nak TEST LINE
after one month die AKAN CALL
untuk tye aku, samada nak TERMINATE or PROCEED...
yes ~ nie sume datang dr mulut die...
kaloo ada perakam suara aku dah rakam da....

tup tap ~ ada BILL sampai rumah la aci~~ ayyoo

oklah...
aku habeskan crite bab kene tipu...
tapi, ape tindakan pihak CELCOM kat promoter yang cam nie???
takkan nak biar semua orang MENGANGGUR 
macam aku nak kena tipu....

tdi aku g la celcom centre...
so,
decision die suh aku teruskan or terminate

aku terminate la beb~
aku bukan perlu plan mcam tu di saat aku tak berkerja mcam ni....

aku cukuplah rasa diri teraniaya...
dan aku dah automatically tertadah tangan berdoa...
'ya allah, tolonglah tunjukkan sesuatu yang tak baek pada promoter tu'

sorry promoter!
ko kene ingat yang rezeki ko amek untuk benda nie
ko makan, ko menum, ko tengok wayang, ko beli kereta, ko tong-tong minyak....
ingat deria ko semua guna rezeki tak berkat tu....

kat akhirat ko nak bagi tau tuhan ape??
dah la.... 
chow

oh ada lagi... kalo aku tak bayar bill nie dalam masa 3 bulan...
akan jadi court case....

soo promoter yang tipu aku tu...
DAH BERSEDIA NAK MASUK MAHKAMAH AKHIRAT KE??
MAHKAMAH PALING ADIL???

daa~!

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.