Pengikut (Blogspot)

Khamis, 13 Mei 2010

The Sims

malam semalam tak tido... sebab da menum secawan nes 0 kaw punyer....
habeskan masa dengan online dengan men The Sims....

aku pun tak tau knape, aku suke sangat game nie. seingat aku, aku memule men game nie masa aku form 2... mase tu, Puan Emak upgrade PC baru ngan sorang kawan pejabat beliau... kawan pejabat beliau yang install game nie... mase tu THE SIMS 1

masa dapat game tu, aku ngan kak ngah memang gler-gler sangat...future die takat dalam rumah... tibe-tibe da beranak.... by kissing je da mengandong... tapi mase zaman 2000 tu kategori game paling canggih dah... yang paling syok, dapat create crite kehidupan sendiri, dapat hias rumah lawa-lawa dan senang cter, melalui game nie jugak aku bercite-cite nak pilih coarse yang aku blaja skang nie. Gile punye obses kan??

Cover CD - The Sims Satu

tuuu dia... sims 1.... ade kawen, ade pencuri, ade orang tua... lepas tu antara application yang ada... amek gmba... roof pun ade sikit je choice... kaloo tengok pintu dan tingkap pun biase-biase jer.... rumah paling tinggi boleh g pun 2 tingkat... tak leh nak lebih-lebih... time nie, katil without WOHOOO~ tak best tol... ahahahhaa

aku kutuk-kutuk gak, tapi mase form 2, kaloo men game nie mst habeskan mase 8 jam yang ada kat umah tu... sampai aku sanggup siapkan sume omwork aku kat skulah utk bg mase utk game nie mase kat umah... dasat kan? yang penting, layan~

bile aku da meningkat setaun dewasa, aku da ade game the sims kat skula... ade la kawan aku nak cer pasal umah lah, design la, orang aku nak kawen, nak beranak, anak aku kne amek ngan social workers.... seronok la time tu... kitorang pun bertukar-tukar cheating untuk dapatkan duit dsb dan THE SIMS 2 da mule menapak di pasaran....

The Sim 2 ~ More realistic
aku layan game nie setahun jep... pastu aku masuk skulah teknik... da tak men game da. malas aku. lame gak aku tinggalkan bnde nie... mase tu pun PC da tak de kat umah, kak ngah ngan kak long bawak g blajar tp aku update ilmu the sims aku dalam otak jer....

last 2 years, kak ngah aku yang baek hati telah memperkenalkan kpada lappy compact aku.... 

Ade gembira lepas grad??

walaupun da lame diperkenalkan... aku baru je maen game nie 2 tahun yang lepas smpai skang... syok lah! nmpak macam real sikit... g belajar, carik kawan, aspiration bla bla bla... yang semalam aku tak tidoo tu pun men benda alah edition nie lah... huhuhu

tahun lepas da kelua THE SIMS 3....

PC anda perlu ada Graphic Card yang power!
emm The Sims nie lak, kite dah boleh berjalan-jalan g umah jiran kite.... aku pena men skali jep... tu pun dalam computer Cik Midah, men takat setengah jam. nak tinjau ape yang ade jer. kaloo explore memang best la kot...

The Sims pun da lama lebarkan sayap die untuk kenpon...
dulu-dulu makcik a.k.a Cik Waniey, ade install the sims dalam Engaged die...

The Sims edisi tu, macam ade task yang kena buat, misalnye kne carik-carik ayam... ape ntah... aku men smpai level 2 ke 3... tak habes pun...

yang skang nie, kak ngah pown da install THE SIMS 3 dalam I-phone beliau... aku tak try men lagi... takot jahanam lak nset die aku keje kan... so bek xyah men, kang melekat susah...

Future on I-phone

sebenarnye dah agak belas taun aku men The Sims nie ade gak kebaikan yang tersembunyi disebalik wohoo, sex, terlampau social yang aku leh perasaan... yang pertamanyer... 

kite jugak leh blaja time management dari sini... mcam mane nak uruskan diri sendiri supaya berjaya... 

and then kite jugak dapat improve communication skills ngan orang meaning that kaloo nak kenal seseorang first kene talk ~ entertain ~ flirting ~ hug ~ kiss ~ and future2... there's no short cut... xkan da cakap terus nak kissing kan? hehehehe

kadang die bagi kite satu pengajaran utk pilih ape aspiration kite dalam life.. and the way to achieve it la...

keburukan die memang banyak... 
untuk kanak-kanak bawah umur nnt terpengaruh ngan ilmu seks yang salah... hehehe. 

lepas tu plak... bazirkan banyak sangat masa... as we know, kalau nak create umah jer da mek mase 1 jam... belom gerakkan orang and create story lagi kan... 

keburukan yang tak dapat dibendung ialah boleh merosakkan pc dengan meningkat suhu pc untuk cater segala memori dalam game.aku nasihatkan diri aku sendiri... kalau nak men tu berpada-pada lah~! huhuhu

takde cter pe, saje nak ungkap kisah lame. daa~

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.