Pengikut (Blogspot)

Rabu, 12 Mei 2010

rutin hari2 booosan~


sekarang nie selepas 3 minggu kat umah, aku ibarat da biasekan diri ngan hidup menganggur... huhuhu
busan memang busan
tapi betul jugak kata kawan-kawan
mase nie la nak rehat dan perbaiki diri mana yang salah tu kan...

aku dok kat umah nie jadi suri rumah kot... xla sepenuhnye... dalam 60% ade la kot...

bangun pagi aku akan g basuh kain.... basuh kain nie xde la setiap hari...
jadi suri rumah kene pndai budget masa jer... sume kne on time la kata orang...
masukkan kain dalam mesin, tunggu die basuh dalam 30min, lepas tu bilas...
kalau waktu hujan nmpaknye kene la tunggu dulu baru jemur...
aku selalu jemur lambat... malas pun ada kadang2... huhuhu
tp aku jemur jgakla... sebab aku ada awaiting kain yang sebelum nie xkering lagi...
so tunggu turn la yer....

sile jangan tiru aksi basuh baju di atas, leh mencemarkan sungai.... kehkehkeh

lepas basuh baju, aku selalu akan sapu sampah, sapu habuk rumah aku.... emmm nie pun aku wat 2 kali sehari utk ruang tamu... tp aku akan sapu dapur hari-hari... dapur tmpat salu gune... soo memang kene sapu hari-hari... kalau x mak aku akan bising la... knape x sapu umah kan.....

rajin acik kat atas tu menyapu, memang 100peratus rajin dr aku...

lepas sapu smpah aku akan basuh pinggan kat dapur, memang tradisi mak aku, tnak basuh pinggan malamnye... so pg2 aku la yang kene basuh pinggan.... kemas ape pinggan yang ade....

rajennye tolong basuh pinggan kenduri eh!

lepas aku basuh pinggan selalunye aku masak...
tp xtau la nak masak ape... hari nie....
masak smbal ayam la...
tp bagaimanaa???

bile nak hebat seperti chef ini??? satu hari nnt! yakin....!

lepas masak, aku baru akan lipat kain, lipat la mane kain yang patut... kaloo xpatut tinggalkan... 
tp honestly, kain aku yang balek dr ostel ritu pun aku xbes kemas lagi... sebabnyer.... aku xde tempat nak simpan... lemari aku da penoooh!
soo hold on dulu... huhuhu

kecik2 rajen lipat, jangan besar nnt malas lak yer...


lepas tu baby faizah akan smpai rumah... bende pertama yang aku kene sediakan utk die ialah....
susu die.... alahai comey la die nie....

cumel kan?? xsmpai hati lak aku xwat susu untuk si cumel pintar nie...

nnt malam faizah balek.... 
pas2 aku pun melabuhkan tirai ngan tidoo...

thats all....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.