Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 21 Mei 2010

where i belong to?

seboleh-bolehnya aku nak jadi adil...
adil dengan semua orang...
boleh ke??


adil bermaksud membuat pertimbangan dengan sewajarnya ~ tak lebih ke tak kurang ala-ala yang berpatutan dalam membuat keputusan dan pilihan...


emm...
aku tak tau lah
tuhan memang uji aku dengan perkara adil mengadil nie dari sejak kecik lagi...
sedih jugak kadang-kadang tak semua kehendak orang kita boleh penuhi...


sebenarnya aku kena duduk dengan nenek masa aku kecik smpai umur aku 5 tahun...
bila masuk umur aku 7tahun, mak amek aku balek smpai sekarang
tak tau la apa jnji mak ngan ayah aku dengan nenek
tu mcam ada satu rahsia yang aku sendiri tak berjaya nak kupas smpai usia aku 23 tahun nie kot...
(sebenarnya aku malas nak mek pusing, kalau x msti aku akan rasa bersalah lg)
cukup la apa yang aku tau sekarang nie pun buat aku rasa rimas


rimas betul~!
aku kalau balek rumah, aku kena fikir
nak balik rumah nenek atau rumah mak...
misalnya kaloo aku tak balek rumah nenek
akan la keluar statement
'mastura tak kenang budi nenek yang membesarkan dia'


kalau lah korang yang dapat statement nie?
apa yang korang rasa?
kalau aku, ofkos lah sangat sedih duka nestapa
aku tak berniat nak buat macam tu...


aku cuma mahukan LIFE
yang aku sendiri boleh nakhoda
aku sendiri boleh Karam dan Timbul


oklah,
kaloo aku nak singkap masalah dari aku kecik
memang tak dan la aku nak tulis dalam nie...


just wanna state the latest one,
yang smpai skang solution yang maseh samar2 lagi...


macam nie,
semenjak aku habis belajar nie
ade sekali jer yang aku balik umah nenek
dengan alasan nak temankan die tidur sorang2 kat umah
atok aku datang bangi, nak g med checking kat hosp serdang...


dalam masa yang sama, hari selasa next week nye tu,
aku ade interview, so
aku yang tak prepare ape bnde nie,
balek lah hari isnin
sebenarnya hari isnin tu nenek ajak aku g teman die g klinik
tp aku tolak
mesti (kalo ade readiest), korang kata aku jahat kan?
bukan niat aku nak tolak saje2
aku nak crik keje bai, aku kena preparelah, nak survey jalan kat mane lg
selama nie ok je die g ngan jiran aku


ok, aku jugak faham die nak habeskan masa dengan aku
cucu yang dia jaga dr kecik
tp aku nie kategori beringat
aku nie bukan anak orang senang lenang
ade projek 10 juta terbengkalai (tu pun tk tau nak trime ke x)


aku anak orang sederhana
yang kalau rezeki tak dicari,
hidup akan mengais...
lagi2 zaman teknologi nie,
sume pun teknologi...




at last 3 hari lepas aku baru tau,
nenek aku mcam kecik ati ngan aku...
sebab tanak teman die g klinik hari tu...
aduhai~ siap buat babak air mata lg dengan pakcik aku...
mengenangkan aku tanak teman die DAH~


hello!
aku tak teman die hari tu jer...
bukan aku tanak teman die selama2nyer...
ape punye fesyen....?


ni kategori menderhaka ke ape?
aku tak tau la kan
kalau aku fikir
selama nie aku dah berkorban apa saje...
untuk balancekan relationship antara nenek dan mak


smpai aku fobia dengan 3 bnde dalam dunia;
susahkan orang, bercinta dengan guna hak orang lain


kadang2 semua nie xboleh elak jugak ~
kenelah susahkan orang kadang-kadang kan... mane leh dok surang-surang dalam dunia nie, Allah pun menyarankan kita bergaul dan melakukan fardhu kifayah


yang kedua tu bercinta, yang nie aku ckuplah xberapa nak pndai sebab aku selalu risau untuk xpress feeling dan kadang2 takot unt share kehidupan aku ngan orang yang aku suka dan kadang-kadang TEKANAN ni, membuatkan aku rasa aku menjadi lebih DIRECT dan TERBURU-BURU dalam percintaan aku dan akhirnya tak kemana...


yang ketiga nie, aku paling takot nak sentuh barang orang lain, xpyah orang len la, kereta mak aku pun aku xsentuh sebab aku rasa hak orang lain... pelik kan? smpai sekarang aku tak reti drive sebab bnde2 macam nie... yelah, nak kata umah aku sebenar umah mak, tak... kaloo nak kate aku dok ngan nenek pun x... so, aku selalu rasa dalam dunia nie semua bukan hak aku... dan akhirnya aku menyusahkan diri aku sndiri.


sekarang ni umo aku da 23 tahun,
still single,
menganggur,
duit dalam poket satu sen pun tarra~
dan....
sangat kecewa dengan kehidupan....
chow


ttibe ade feeling nak dengar lagu avril la, entitled I'm With You



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.