Pengikut (Blogspot)

Isnin, 24 Mei 2010

helmet ajaib

hye...

ade lah 2 3 interview dan karnival yang aku g, sebab nak carik kerja pnye pasal kan. aku biasenye naek pengangkutan awam...

bas, komuter, lrt memang agak pakar lah, jangan nak tipu aku... heeps don't lie lah! wahahahhaa

maklumler kereta takde, bawak pun terkial-kial lagi. so paling senang, naek je lah pengangkutan awam....

yang paling tak syok nyer bile naek pengangkutan awam sorang-sorang nie
ialah kita akan cepat mengantok~!
ngantok giler... 
buat lak perjalanan tu 5 6 stesen baru smpai...
memang tak leh tahan beb~!
kalau tak kuat iman, leh terlepas stesen gamaknyer...

aku pun pk gak macam mane nak elak aku terlepas stesen kaloo tido... yang aku salu amalkan mase naek pengangkutan awam: 

1. bukak mata besar, sebesar yang boleh... kalau orang tercengang tengok korang tu lg bagus.
2. tengok gelagat orang sekeliling, pas2 mengumpat a.k.a analisa dalam hati. cara diorang dress up ke, pegang tepun ke... mengusha balak hensem pun termasuk dalam kategori yang ini jugak...
3. dengarlah lagu or bacalah buku-buku yang korang rasa menarik dan boleh buat korang tak mengantok
4. borak dengan makcik-makcik yang baru nak balek pasar tu... sembang-sembang orang tua. silap2 hb nnt die perkenalkan anak die pulak.... wahahaha
5. tidoo aje lah.... tapi pasang niat, bila da smpai stesen nnt bangun... huhuhu

tu cara aku...

pagi tadi, masa aku g interview pembanci... 
aku bawak la readiest digest yang aku dapat free masa karnival kerjaya hari tu. aku pun selak-selak cari artikel yang aku paham dan menarik....

aku tertarik lah ade satu artikel nie tulis pasal inventor dan inventions... from useless become useful, gitu lah lebih kurang tajuk die....

perenggan yang paling kena dengan situasi aku lak tuh, pasal COMMUTER'S HEAD...


nmpak tak  gmbar aku bagi?? ade terlekat helmet dekat tingkap komuter tuh, 
punye la canggih...

kat bahagian depan yang ade selit warna kuning tu pulak, tiket komuter yang korang selit, bile da smpai destinasi yang tertera pada tiket tu helmet akan keluarkan sound ~ ' sudah smpai perhentian @ destinasi yang hendak dituju, cik silee bangun' 


ceewah ~ pandai lak aku wat dialoog utk mesin nie, tp lebih kurang mcam tu lah die beroperasi...

tp helmet nie takde kat malaysia...
kalau ada.....
mungkin jahanam cepat kot...
chow~

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.