Pengikut (Blogspot)

Khamis, 27 Mei 2010

baju milik mak

pagi tadi, masa aku bersiap nak g interview. aku confius nak pakai baju apa....
aduhai... aku memang tak banyak baju kurung pun....


bukak jer lemari... aku terpandang baju batik hijau...
teringatkan aku kat Mr Dacing ~  baju nie la aku pakai first time bile jumpe dengan dia... senyum-senyum aku


terus capai dan gosok...


lepas tu mndi, pakai baju, make up kot ~
aku da perasan diri aku CHANTEK  bak RANI MUKHERJEE
teruskan perjalanan ke stesen komuter berhampiran... aku rasakan semua orang pndang aku ibarat puteri

  • padahal aku sendiri yang over-thinking... maybe diorang pndang aku sebab senyum meleret2....



smpai jew kat LRT Ampang, hujan merembeskan tangisannya ibarat hilang kekasih... alamak! aku dah chantek nie, payung pun aku tak bawak.... takpe Cik Mastura ~ cool beb!


aku pun menapak untuk ke hentian bas nak transit g Ampang Point, dekat tempat berbumbung aku cool jer...aku nmpak Cik Kakak depan aku, ade payung besar warna hitam....syoknye kaloo dapat tumpang sekaki....


aku usha je akak tu bukak payung die... (kat tmpat yang dah takde bumbung)
tapi akak tu tak toleh belakang pun ~ terus nak melintas...


dalam hati aku sebut,
Ya Allah, bantulah hambaMu...


Tup Tap Tup
akak tu toleh belakang ~ share payung die ngan aku terus ke seberang jalan...
Alhamdulillah! Thanks Cik Kakak Payung...


Tapi baju chantek tadi da lenjun separoh kene hujan.ape lah!


Sampai kat tempat interview, berjalanlah dengan ntah ape-ape yang aku jawab
tak expect dia akan panggil aku lah nnt~







Masa dalam bas, sudah lenjun bah!






Dinner PEKA, first time bertemu Mr Dacing
chow dulu. last but not least, ni baju milik emak pada asalnya. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.