Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 26 Mac 2010

what a kelam kelibut day~!

malam tadi,
drawing dalam Acad hilang!
ah~! hari nie nak hantar....
hasrat kat hati tak nak tido...
nak siapkanlah.....
pukul 2 pagi ~ otak sebu...


tiba-tiba terjaga,
jam da menunjukkan pukul 6 pagi...
ape lgi.... kelam kelibut bangun....
pergi kat laptop....
salu bukak fb, tapi hari nie x...
hari nie bukak acad...
wah, bagus rupanya aku nie??
tak pk panjang...
terus je klik sane, klik sini...
tapi klik ape sebenarnye??? 
ish2....


patotla blur jep,
tak subuh lagi aku...
nak buat keje kena dalam keadaan beriman~
huhuhu

lepas je solat, 
aku sambung ngadap laptop aku
masa nie terasa sikit nak bukak fb....
sambil tu, 
aku summarise ape aku nak draw....
fuh~!


senang jer...


hehehehe 
pagi aku diserikan dengan 
ym dan lakonan drama swasta
ncik mohd noor ashraf ~ kaloo kamu tak tidoo msti jd bengongkan??



sedang asyek aku ngan ncik ashraf 
berlakon drama indonesia 
tibe-tibe handphone lak bg warn ~ msg masuk da....
sapela yang ganggu hubungan cinta palsu aku nie?
aisyh~!
tengah hari sikit msg tak bleh ke??



alamak!
sekali lecturer da...
nak jumpe aku pukul 1???
ape kehalnyer???




jam depan meja nie...
dah gerakkan jarum laju-laju ke angka 10.10...
orang cakap, smile time....
 smile time bende!!
aku terkial-kial nak siapkan drawing.....
kol 11.00 pagi da ade kelas cik mek....
mandi belum....

aku wat selaju yang boleh
dan membuat pesanan pada rumate yang tak bape nak sayang tuh...
'aku g lambat 20min, g la dulu'

akhirnya acad aku telah berjaya disiapkan....

oh, 
aku ke kelas seperti aku jadualkan.... wee (lambat 20min)
sampai kelas, dengar presentation dari kawan2...
aku da lepas lame da... wee~!

sedar tak sedar....
TEPAT JAM 1.00 petang 
BERAKHIRLAH KULIAH MASTURA BT BORHAN
di UTM ini setelah 4tahun....

aku tersedar, bila fariza cakap,
'mas, ko tau, hargai masa nie, 
nie la hari terakhir kita duduk BELAJAR
dalam kuliah nie'

tiba-tiba hati aku menjadi sayu...
kaloo ikut karenah perempuan yang menebal di jiwa nie,
pasti menitis derai-derai air mata kesayuan....

tapi korang silap! (bak kata Cik Linda)
nie Mastura Macho lah.... 
malulah nak nanges tanpa sebab kan?

kucing nie nangis bagi pihak aku.... waaa aku sayu~!

kata-kata Dr Johan nie aku nak cuba pegangla...
JADILAH ORANG YANG BERFAEDAH PADA ORANG LAIN, 
WALAU SIAPA PUN KAMU.... 
JURUTERA KE, NELAYAN KE, 
PENAGIH DADAH KE,
TAPI JADILAH ORANG YANG MENDATANGKAN 
FAEDAH PADA ORANG LAIN~

habis je kelas Dr Johan dengan beberapa
'ingatan' untuk final exam,
aku terus berlari-lari
ke bilik prof sayang muning tadi....

biase la
mane ade prof jumpa nak wat pujian kan?
takkan la aku sampai nak hidang pulut kuning ngan sambal
oh ~ tak, bukan....
takkan lak die nak jumpe aku semata-mata nak cakap
awak memang bagus mastura, cemerlang semua segi....
nie, lagi tak mungkin.... hakhakhak

k lah~ 
malas nak wat lawak ngan bnde yang tak mugkin tu...
aku kena panggil sebab assignment aku salah 
kena betulkan semula...
END~

mase balik dr bilik lecturer tu,
aku melalui mcam hiba sorang-sorang
kebetulan lak bilik lecturer tu penghujung dunia bagi fakulti aku
mase nak balik 
aku melalui seluruh pelusuk fakulti aku...

dari makmal alam sekitar, turun ke makmal struktur, makmal hidro
lepas tu turun lagi
jumpe makmal highway~
sunyi...
macam rase sedih aku jgak!
**padahal da tak ramai orang guna makmal di saat hamper study week ni 


 

sob2 memang menyedihkan la bile 
terbias kenangan-kenangan aku ngan kawan-kawan kat cnie...

petang tu study information system kat makmal
tibe-tibe dapat tau ada assignment...
runsing2....


tapi dapat EOT ~ alhamdulillah


balik dari bilik computer,
compile PAP yang dah siap 
untuk ahli group...
ke sana ke sini la masing-masing
menyiapkan part masing-masing....

tepat jam 10.30malam, 
saya sebagai wakil mengutip assignment 
telah menyerahkan segala tanggungjawab
membinding dan menghantar tugasan
kepada PM Ajis kiut....
YUuuuHeee~!
Siap satu kerja! 




baru je aku menjelepukkan diri aku
atas katil nak tulis entri nie...

rumate masuk tergesa-gesa....
dia tye,
'nak ikut  mkan tak?'


Join~
Girl Nitez ~ Makan burger tepi tasik
chit chatting, tangkap gamba
makan, menum...
gelak-gelak
dan sekarang nie da balik bilik....

just pesan untuk nakama 
appreciate this frenship
that must not be end....

sekarang jam 1.30a.m



dalam kesayuan~

nakama sayang...
will be miss you guys

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.