Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 27 Mac 2010

mereka budget bagus

semalam wifi UTM upgrade ~
satu hari tak de internet dalam hidup...
kadang-kadang syukur jugak 
sebab RC II aku mula bergerak....
in other way 
aku rasa susah hati lak....
sebab
bisnes aku hancoor~!
wee!!


semalam ada discussion dengan 2 orang chinese
ok lah
so-so
one prob ngan chinese sorang tu, 
dia budget dia tahu semua
padahal hampeh
tahap ilmu sama jep macam aku....

selalu rasa diri konfiden lebih
nak je menggunakan bahasa-bahasa kasar
tapi
sabar-sabar Cik Mastura,
duduk pun 2 hari je ngan dia...

ada ke?
benda yang sememangnya dia tak tau
dia cakap macam dia tahu
lepas tu 
bila kitorang suruh dia kira
dia bagi alasan
banyaklah
nak tunggu kitoang lah!

adey apek!
kerja banyak
tak payah maen tunggu-tunggu la....
adooyai


lepas tu 
dengan karenah budget bagus
check kerja kawan aku
yang sedia-sedia giler hardcore subjek nie
aku da rasa dia nie sumthing wrong da!


malas layan dia...

sedarlah korang semua
adalah susah nak cooperate
dengan bangsa di atas
bukan nak bangkitkan isu
tapi ni hakikat 
yang kita semua kena terima
kalau laungan satu malaysia tu
sebenarnya
memanglah
kita boleh duduk bersama
gelak ketawa
but in certain way
melibatkan kerja dan kepercayaan
bnda ni makin jauh...
pendapat aku la...

chow dulu...
untuk next discussion RC II...
terasa macam ting tong!


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.