Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 20 Februari 2010

puteri singgah mandi

Favorite pose of my friends... walla~~!
cinta ini hakikatnya~ aku serahkan jiwa dan ragaku
menantimu walau sengsara~ jika ini ketentuanNya

sedap tak suara aku??? lunak kan?
kalah suara penyanyi asal...
lalalalala~

Perlu muntah kah??

baru-baru nie aku g berkelah kat air terjun gunung ledang....
aku pg 3 kete ngan kawan-kawan perempuan dan ade Encik Yeppul seorang diri yang jadi driver kitorang.. huhu

nie nak cter skit pasal air terjun gunung ledang nie.... (internet zoooomas~)
menurut website yang aku jenguk tadi dengan speed internet yang terlalu 'memberangsangkan' air terjun gunung ledang terletak kire2 25km daripada tol tangkak.


kalau dari JB, perjalanan ambil masa 3jam untuk smpai (Lebuhraya Utara-Selatan)

Duit tol dari Skudai - Tangkak = RM 21.20
Minyak (viva) = RM 40.00 (tp gune 3/4 je kot)
Masuk (Individu) = RM 1.00
Parking kete = RM 2.00

*kalau satu kereta untuk 5orang budgetnye ialah RM15/person untuk pergi dan balik.
Jimatla....


bagi pendapat aku... air terjun nie bestla....
3 bintang aku bagi~~~!

Memang terbaik!


ok la... sambung cerite yer...
sesampai je kat tempat kitorang nak landing....
hujan la pulak~~~~!
lebat beb!!!
tapi kedegilan mengatasi segalanye... 
(aku da kua duit, datang penat2, sggup ketepikan psm, takkan tak mndi kot senah?)

mase hujan, Cik Fariza yang bertindak sebagai chef die membancuh sardin untuk sandwich... huhu~ mantap...
kitorang lakz anak-anak dareeee... duduk di tepian.... ayukan???

dalam mase setengah jam tuh, hujan berhenti....
teruskan makan dan mandi dan belajar berenang....
kitorang mandi stat dr pukul 1 ptang and kol 5 petang naek darat semula~~~
changing-changing ape yang patot

balik kitorang singgah yong peng makan malam...
kedai tu jual nasi ayam... tp biase je
yang menarik sate dan kerang bakarnye... walaaah~

kalau nak makan sedap area pekan tangkak ~ ape kate korang g try mee bandung muar yang dekat bus station tangkak or g je terus muar (setengah jam dari tangkak) pown bgus jugeee

a lil bit picture nie...




R&R Pagoh ~ Nasik lemak terbaik!

Nakama in the rain - miss it!

Me and Nang ~ Sufferin' the coldness, yiau!

Me and Waniey ~ Enjoyin' mum cooks

sampai sini dulu. chow... tibe-tibe je teringatkan lagu Siti Nurhaliza dengan M Nasir OST Puteri Gunung Ledang... memang puitis tahap dewa dewi la... 





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.