Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 8 Januari 2010

jenis lawak Ncik Yeppul

hello semua, 

masuk ni dah dekat sebulan aku bergelumang dgan batu, simen, pasir, air dan kayu.... dah rase diri macam buruh kasar dah... ahahahaha hampeh!

nakama yang bersama aku, thanks banyak-banyak....

lepas balik dari lab, mesti le akan rase ke-blur-an semakin meningkat...
badan penat, smpai lawak pun rase malas and tanak pk dah....

kaloo Ncik Yeppul wat lawak berfikir, just biarkan ayat tu LALU JER dalam otak, tak payah susahkan diri nak pk panjang-panjang yang boleh buat sakit otak... 

tapi kebanyakan lawak aku dengan Cik Fariza selalunye lawak perbuatan yang kadang-kadang tak payah nak pk dalam-dalam pun bile nak gelak... boleh tak?? hahaha

(1) Lawak Makmal Satu ~ Ketawa tanpa berfikir. 


Adekah kami begini??

  • Pakai apron plastik untuk cover baju dari konkrit dari dalam kereta yang park di CITT dan berjalan kaki ke makmal struktur tanpa segan ~! sudah tahap penjual ikan masing-masing. 
  • Cik Fariza menunjukkan cara bermain gitar di atas angin.... Kalau tengok style beliau goreng memang boleh gelak guling-guling waa cakap!!
  • gaya orang menyapu laju-laju sebab nak balik awal dedicate tu Pak Cik Jawa Makmal Struktur yang ade bakat mengemas dengan laju sekali sambil mulut membebel-bebel... hak hak!


(2) Lawak Makmal Dua ~ hasil pemikiran sengal Ncik Yeppul 

  • Macam mana nak sukat air laut??
  • Kenapa kelapa laut dan cap ibu dan anak kena produce ubat batuk dan bukan benda lain??
  • Kenapa Ncik Negro sesuai jadi Ninja
  • Kenapa anak kucing boleh kurus kering??
Nak tau jawapan die?? Memang korang takkan dapat jawapan betul, sebab Ncik Yeppul je ada jawapannye... 

ok, meh aku state, ape jawapan Ncik Yeppul yang agak ridiculous la... tapi boleh la buat gelak sekali dua... hahahaha

  • sukat air laut guna straw yang masa tu ade dalam cawan teh o ais... bayangkan la sendiri... 
  • sebab diorang selalu kena batuk kering
  • sebab waktu malam Ncik Negro memang hilang macam Ninja selalu buat
  • sebab anak kucing tu terendam dalam bihun sup
pelik kan jawapan Ncik Yeppul?? tapi itulah lawak yang aku memang ingat sampai akan bile-bile kot.... wahahaha ~!

ok, sampai sini dulu la cerite ini... saje menulis sebab nak tidokan diri. memang aku susah nak tido kalo penat sangat.... seyh~!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.