Pengikut (Blogspot)

Rabu, 9 Disember 2009

pencarian aku da berakhir...

Hari nie nak crite pasal lagu... Honestly, memang aku minat lagu slow and mellow ini. I know, it's a little bit jiwang... cehceh... 

Aku suke jugak lagu puisi yang berbelit-belit dan aku memang poyo mengatakan tu semua seni dan unik... memang personaliti orang bulan March kot... 

Dulu mase sekolah-sekolah, mase form 2... Mase tunggu break ke sekolah petang, aku selalu spending time tengok video clip yang tayang kat NTV7 tu. biase la remaja kan, layan bosan memang macam tu...

On the same time, aku akan packing back ke sekolah dan makan dan minum dan gosok baju dan buat kerja sekolah dan siapkan kerja seni... macam-macam lagi la... aku jadikan yang tengok video tu macam sambilan jer aku duduk rumah.... 

masa kelam kelibut tu, aku ada tertengok satu video clip tu lagu indonesia yang macam best bagi aku... malangnye aku tak sempat nak tengok sape penyanyi die... tajuk lagu pun mate tak sempat nak ikot bace... aih ~ kecewa sungguh!


tapi satu bende yang pelik... aku bley plak hafal lirik lagu tu tang chorus... padahal aku baru sekali jer dengar lagu tu... 

Maafkanlah sayangku
Atas keadaan
Aku tak pernah jadi kekasihmu
Wajahnya selalu terbayang saat kau di sisi

Aku dan kamu 
Takkan tahu
Mengapa kita tak berpisah
Walau kita takkan pernah satu

esok dan esoknye memang dah tak keluar dah video clip tu kat NTV7... aku pun tak tau kenape... dari seminggu ke sebulan ke setahun... tak jugak aku jumpe lagu yang aku carik... yang paling haru, aku asyek ingat pasal lagu tu jer... ape yang special eh???

bile naik form 4, aku pindah sekolah, sekolah teknik sungai buloh. mase tu social network makin besar la kan... ade lah kaki yang dengar lagu indonesia se dua orang yang boleh buat bincang ~! serius tak??? poyo punye serius... tapi diorang sume tak pernah nak dengar lagu tuh... sedih sedih... 

sekarang ni zaman dah canggih... ade merata-rata jugak boleh wireless kan?? kebetulan pulak yang internet dekat dalam bilik aku ni boleh laju 24 jam lagi-lagi tengah-tengah malam.... 


ape lagi, aku amek kesempatan la type kat youtube, type keseluruhan lirik yang aku ingat maka keluarlah lagu ni... canggih kan??


tajuk lagu ni sebenarnye Biar Menjadi Kenangan by Reza dan Masaki Utada. Gabungan penyanyi Indonesia dengan Jepun untuk sinetron Filipina kot... pelik tak bunyi nye... 




bayangkanlah, sudah 8 tahun aku carik lagu ni... kire cube macam-macam cara nak carik lagu tu... at last, hari ni baru aku jumpe lagu ni... 

dan dari sini aku macam percaya satu benda, kalau Allah nak bagi or nak amik dari hidup kita ni... sekejap jer... kadang-kadang terbengkalai dan kadang-kadang datang balik.... dan kadang-kadang sampai kite lupe pun, kalau itu adelah ditakdirkan untuk kite, percayalah ~ ia akan kembali kepada kite. 


dan dalam keadaan diri sendiri single dan mencari satu kehidupan hidup berdua, aku hanya pasrah menanti...


dan lagu ini aku tujukan kepada seseorang yang memang pernah menjadi kawan lelaki pertama dan paling baik setakat ini....


kalau aku beristiharah dan nampak muka kamu wahai Super K?? adekah kamu percaya bahawa aku adelah untuk kamu??


aku tau satu persoalan yang takkan kamu dan aku tau jawapannya.... berdoalah aku pada Allah tunjukkan aku kebenarannya. 


okey, sampai sinilah berjiwang dahulu. chow ~!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.