Pengikut (Blogspot)

Isnin, 16 November 2009

perihal mata ~ eye twicthing


Pesan orang tua-tua dulu ade macam-macam. Masa tu pergerakan tubuh nie macam sign dalam pada tubuh.

Kalau ekor mata kiri selalu bergerak, maknenye orang tu akan menangis @ dengar brite buruk la...

Kalau biji mata kiri bergerak tandanya, orang tu tengah gmbira skang nie...

Ekor mata tu kat mane? Aku sndiri pown knpius....

Fenomena nie slalu sgt jadi kat aku... lebih2 lagi mata sebelah kiri...
Alamat kata orang tua-tua nie mng selalu akan risau. ade bnde buruk nak jadi ke?

So aku godak internet wifi ni... Nak crik pendpat orang ramai.
Dalam bahasa inggeris term untuk mata selalu bergerak ialah eyelid twitching.

perkara yang boleh menyebabkan fenomena ini adalah:
* Stress
* keletihan
* Eyestrain
* Caffeine
* Alcohol
* Dry eyes
* Nutritional imbalances
* Allergies

perkara di atas aku copy jep dr internet... blog mane ntah~

bile secara biologicalnye aku kaji...
memang 6 sebab tu aku amalkan sekitar 2 mggu nie

stress sebab lepas exam. letih sebab tido 4jam sehari. eyestrain sebab adap comp 16jam/day. caffien sebab minuman favourite aku nescefe, aku ambil setiap hari. imbalance nutrient sebab aku makan nasik dua hari skali.
I hope my eyes like her!

sekarang aku tak risau lagi... just terfikir nak amalkan gaya hidup sehat aje...
huhuhu~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.